Skip to content

Gluteeniton ruokavalio

Gluteeniton ruokavalio ei sisällä vehnää, ohraa eikä ruista. Kaura sopii yleensä gluteenittomaan ruokavalioon, mutta kaikkia kauratuotteita ei kuitenkaan voi käyttää, koska moniin kauratuotteisiin ja esimerkiksi tavanomaisiin kaurahiutaleisiin on sekoittunut viljely- tai valmistusprosessin aikana muita viljoja. Kaupassa gluteenittomuus vaatii erityistä tarkkuutta ja huolellista tuoteselosteiden lukua, sillä gluteenia on yllättävissäkin tuotteissa.

Keliakia vaatii gluteenittoman ruokavalion

Gluteenittomalla ruokavaliolla hoidetaan yleensä keliakiaa. Keliakia on elinikäinen autoimmuunisairaus, jota on Suomessa 1,5 prosentilla lapsista ja jopa 2,7 prosentilla vanhuksista. Gluteeniton ruokavalio ehkäisee hoitamattoman keliakian aiheuttamia lisäsairauksia, kuten osteoporoosia, hedelmättömyyttä ja pahanlaatuisia kasvaimia.

Tarjolla gluteeniton lounasbuffet!

Gluteeniton esillä ohjelmassa

Tapahtumassa pääset myös tutustumaan laajasti gluteenittomiin tuotteisiin ja gluteeniton ruokavalio näkyy monipuolisesti myös ohjelmassa.

Muutama poiminta ohjelmasta:

Hellapoliisi Kati Jaakonen ja Pinkit korkokengät -bloggaaja Maiju Kauppila valmistavat näytöskeittiössä gluteenittomia tarjottavia juhlapöytään. Painotohtori André Heikius puhuu gluteenittomasta painonhallinnasta ja matkailija saa vinkkejä siihen, kuinka voi eri puolilla maailmaa varmistaa saavansa gluteenitonta ruokaa.

Katso koko ohjelma Osta liput!

Tapahtumassa mukana:

 

 

Tutustu myös blogikirjoituksiimme

Keliakia ja kouluruokailu Viljaton ruokavalio