Skip to content

Vegaanituotteet ja vegaaniruokavalio

Vegaanituotteet ovat tuotteita, joissa ei ole käytetty mitään eläinperäistä. Syytä vegaaniseen ruokavalioon on monia: eettiset, ekologiset, terveydelliset tai henkiset.

Mitä vegaanin lautaselta löytyy?

Jos vegaanilla ei ole mitään ruoka-aineallergioita, hän voi valita syötävää yli 20 000 kasvin joukosta. On vihanneksia, palkokasveja, hedelmiä, pähkinöitäsieniä ja viljatuotteita. Erityisiä vegaanituotteita on myös koko ajan enemmän tarjolla, sillä moni sekasyöjäkin on kiinnostunut niistä. Vegaanisena saa niin pihvejä ja pyöryköitä, makkaroita, leikkeitä ja muita lihansyöjän lautaselta tuttuja aineksia.

Maito ja juusto eivät siis ole vegaanituotteita, mutta nykyisin niille löytyy runsaasta kasviperäisiä korvaajia. Edes jäätelöstä ei tarvitse luopua. Joillekin saattaa tulla yllätyksenä se, että hunaja ei ole kuulu vegaanin ruokavalioon. Mehiläiset tekevät hunajaa itselleen, eivät ihmiselle. Ja talven aikana hunaja on mehiläisten ainoa ruoanlähde.

Jos ei ole varma, että onko joku tuote vegaaninen, se selviää oikeastaan vain tuoteselostetta lukemalla.

Vegaanituotteet hyvin esillä Lautasella tapahtumassa

Lautasella-tapahtuma on osittain kuin vegemessut, sillä se esittelee monipuolisesti erilaisia vege-tuotteita. Vegaanituotteet sopivat kaikenlaisiin ruokavalioihin, joten tule testaamaan ja valitsemaan oma suosikkisi vegaanituotteista. Messut tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden testata vegeuutuudet ennen ostopäätöksen tekoa. Vege nousee esiin voimakkaasti myös ohjelmasisällössä.

Vege – Vaikutus ruokavalioon

Kuka vaan voi alkaa vegeksi, mutta ravitsemuksellisesti on syytä kiinnittää huomiota muutamaan seikkaan.

Vegaanin ruokavalio – Lue lisää Liity Lautasella-klubiin – Saat etuja ja kuulet ensimmäisten joukossa tapahtumaan liittyvät uutiset!