Skip to content

Raakaruoka ja muut ruokavaliot

Tapahtumassa paljon tietoa, mielenkiintoisia keskusteluja ja tietenkin herkullista maisteltavaa!

Poimintoja ohjelmastaOsta liput!

Raakaruoka

Raakaruoka on puhtaista, mahdollisimman vähän prosessoiduista aineksista tehtyä ruokaa. Nimensä mukaisesti raakaruokaa ei kypsennetä yli +47 asteen. Alhaisen kypsennyslämpötilan vuoksi monet entsyymit ja vitamiinit säilyvät siinä paremmin kuin kypsennetyssä ruuassa.

Raakaruoka  valmistetaan tehosekoittimella, monitoimikoneella, kasviskuivurilla ja raastinraudalla. Myös idättäminen ja hapattaminen kuuluvat raakakeittiön valmistusmenetelmiin. Raakaruokakokin keittiössä pääosassa ovat tuoreet vihannekset, hedelmät ja marjat sekä pähkinöitä ja siemenet.

Raakaruoka ja sen suosion salaisuus

Raakaruokaa pidetään terveellisenä vaihtoehtona. Siitä saa runsaasti kuituja, vähän suolaa ja hyvin kohtuullisesti energiaa. Raakaruoka myös alentaa verenpainetta ja parantaa veren rasva-arvoja. Raakaravintoon siirtymisessä ei kuitenkaan yleensä ole kyse painonpudotuksesta, vaan pitkän tähtäimen asennemuutoksesta, jolla tavoitellaan pysyvää hyvinvointia. Raakaruokaan voi siirtyä myös vain osittain ja saattaa olla viisastakin totuttaa kehoa uudenlaiseen ruokavalioon pikku hiljaa.

Lautasella-tapahtumassa puhutaan paljon erilaisista ruokavalioista, ja oman tilansa saa myös raakaruoka. Varmista paikkasi kevään mielenkiintoisimmassa tapahtumassa ja hanki lippusi edullisemmin ennakkoon!

Raakaruoka ohjelmassa – Muutama poiminta

Kalle Naatula valmistaa raakajäätelöä aamiaispöytään, Nina Westerback näyttää helppojen välipalapatukoiden teon ja Marita Eriksson loihtii raakagranolaa ilman valkoista sokeria.

Ohjelmassa on myös kaksi lisämaksullista herkullista tastingia, joihin kannattaa varata paikka etukäteen!

Lue lisää tastingeistä! Tutustu koko ohjelmaan! Osta liput!