Raakaruoka

Raakaruoka on puhtaista, mahdollisimman vähän prosessoiduista aineksista tehtyä ruokaa. Nimensä mukaisesti raakaruokaa ei kypsennetä yli +47 asteen. Alhaisen kypsennyslämpötilan vuoksi monet entsyymit ja vitamiinit säilyvät siinä paremmin kuin kypsennetyssä ruuassa.

Raakaruoka  valmistetaan tehosekoittimella, monitoimikoneella, kasviskuivurilla ja raastinraudalla. Myös idättäminen ja hapattaminen kuuluvat raakakeittiön valmistusmenetelmiin. Raakaruokakokin keittiössä pääosassa ovat tuoreet vihannekset, hedelmät ja marjat sekä pähkinöitä ja siemenet.

Raakaruoka ja sen suosion salaisuus

Raakaruokaa pidetään terveellisenä vaihtoehtona. Siitä saa runsaasti kuituja, vähän suolaa ja hyvin kohtuullisesti energiaa. Raakaruoka myös alentaa verenpainetta ja parantaa veren rasva-arvoja. Raakaravintoon siirtymisessä ei kuitenkaan yleensä ole kyse painonpudotuksesta, vaan pitkän tähtäimen asennemuutoksesta, jolla tavoitellaan pysyvää hyvinvointia. Raakaruokaan voi siirtyä myös vain osittain ja saattaa olla viisastakin totuttaa kehoa uudenlaiseen ruokavalioon pikku hiljaa.

Lautasella-tapahtumassa puhutaan paljon erilaisista ruokavalioista, ja oman tilansa saa myös raakaruoka. Varmista paikkasi kevään mielenkiintoisimmassa tapahtumassa ja hanki lippusi edullisemmin ennakkoon!

Osta liput!

Ohjelmassa muun muassa

Lauantaina

klo 12.00—12.30
Kasvikunnan ravinnetiheimmät ruoat
Jaakko Halmetoja, ravintoasiantuntija, tietokirjailija

klo 13.00—13.45
Luonnonvoimaa vihermehuista!
Tara Lange, hyvinvointivalmentaja, kirjailija

klo 16.30—17.00
Suoliston mikrobiomi – ruoki myös suolistosi asukkaita
Susanna Juvonen, funktionaalisen ravitsemuksen asiantuntija

Osta liput!